یادگیری تلفیقی چیست؟
یادگیری ترکیبی یا تلفیقی معادل فارسی عبارت Blended Learning یا Hybrid Learning در زبان انگلیسی است. در این روش، شیوهی آموزش سنتی حضوری با روشهای نوین آموزش الکترونیک ترکیب شده و بهاینترتیب تجربهی فراگیر از کلاس عمق بیشتری مییابد. این شیوه به فراگیر این فرصت را میدهد که علاوه بر بهرهمندی از مزایای آموزش سنتی و حضوری مانند تعامل واقعیتر با معلم و دیگران از پویایی آموزش الکترونیک و فرصتهایی که این روش حتی بیرون از کلاس به او ارائه میکند، بهرهمند شود.
یادگیری ترکیبی برای همهی افراد، چه آنها که آموزش سنتی عادت دارند و چه آنها که با آموزش آنلاین راحتتر هستند مناسب است. بهعنوانمثال، درحالیکه در آموزش صرفا سنتی، امکان سفارشیسازی محتوای آموزشی برای هر فراگیر وجود ندارد، آموزش ترکیبی، بدون حذف مزایای آموزش حضوری، این امکان را فراهم میآورد. همچنین این روش، مشکلات آموزش آنلاین مانند کاهش ارتباطات و درگیری حسی را رفع میکند.
معلمان میتوانند یادگیری تلفیقی را به بیشمار روش امتحان کنند. گزینههای این نوع آموزش بیپایان هستند. آموزگاران که بهتر از هر کسی دانشآموزان خود را میشناسند و میتوانند محتواهای آموزشی، ابزارهای فناوری و روشهای آموزش را بهگونهای انتخاب و تنظیم کنند که بیشترین فایده را برای هر یک از دانشآموزان شان داشته باشند. میتوانند آنها را با فناوریهای جدید آشنا کنند، سبکهای مختلف آموزش تلفیقی را امتحان کنند و نحوه استفاده از این سبک آموزشی را بهنحوی تغییر دهند که فرایند یادگیری را برای دانشآموزان مؤثرتر کنند.
هدف از آموزش تلفیقی چیست؟
آموزش تلفیقی با ترکیب آموزش حضوری و آنلاین، کلاس درسی واقعاً جامع و کاربردی به وجود میآورد که در آن نیاز همه دانشآموزان برآورده میشود. به این روش میتوانید دانشآموزان را به درس علاقهمند نگه دارید، آنها را به آموختن برانگیزید و به آنها انگیزه بدهید. همچنین این روش آموزش به معلمان کمک میکند مؤثرتر تدریس کنند و دانشآموزان خود را توانمندتر بار بیاورند.
آموزش تلفیقی به دانشآموزان فرصت میدهد از تمام تواناییهای خود استفاده کنند و معلومات خود را تا سطحی که برای آنها مفید است گسترش دهند. همچنین آموزش تلفیقی به دانشآموزانی که سرعت یادگیری آنها زیاد است، امکان میدهد سریعتر پیش بروند و دانشآموزانی که سرعت یادگیری آنها کمتر است میتوانند با سرعتی که برای آنها مطلوب است بیاموزند و هر جا که به کمک نیاز داشته باشند، مطابق نیازشان پشتیبانی مربوطه را دریافت کنند.
در یک محیط آموزشی سنتی که در آن به همه دانشآموزان با سرعتی یکسان، مطالب یکسان آموزش داده میشود، دانشآموزان بااستعداد اغلب احساس بیحوصلگی میکنند و دانشآموزانی که به کمک بیشتری نیاز دارند، عقب میمانند. اما از آنجایی که آموزش تلفیقی مقیاسپذیر است، فرایند آموزش در هر مرحله مؤثرتر خواهد بود و همه دانشآموزان برای موفقیت در مسیر خود مجهز خواهند شد زیرا مهارتهایی را که برای رشد و شکوفایی در قرن بیستویکم نیاز دارند، به دست خواهند آورد.
در آموزش تلفیقی دانشآموزان منابع را بهصورت دیجیتالی دریافت میکنند و هر جا که امکان اتصال به اینترنت فراهم باشد یا به کمک گوشی هوشمند خود میتوانند به کتابخانه عظیمی دسترسی داشته باشند که محتواهای آموزشی مناسب برای رشد آنها را در اختیارشان قرار میدهد. این بدان معناست که دانشآموزان میتوانند در تعطیلات و آخر هفتهها و در هر کجا که هستند هرگاه که بخواهند به آموختن ادامه دهند. والدین نیز میتوانند در خانه به آموزش فرزندان خود کمک کنند
انواع یادگیری ترکیبی
یادگیری ترکیبی خود شامل انواع مختلفی است که بسته به امکانات، محتوای آموزشی، محدودیتهای مکانی و زمانی غیره باید از بین آنها یکی را انتخاب کنید. در برخی از آنها تاکید بیشتر بر روی آموزش آنلاین بوده و در برخی دیگر آموزش آفلاین، وزن بیشتری دارند.
مدل معکوس
منظور از مدل معکوس در یادگیری ترکیبی چیست؟ در مدل معکوس یا Flipped در حقیقت تعریف یادگیری تلفیقی برعکس شده و بهجایاینکه فراگیران ابتدا در یک محیط آموزشی آفلاین یا حضوری مطالب را فراگرفته و تمرین و توسعهی یادگیری را بهصورت آنلاین انجام دهند، تمرکز بر آموزش آنلاین خواهد بود. در این روش آنها ابتدا مطلب را بهصورت آنلاین و در زمان مناسب خودشان فراگرفته و بعد به صورت حضوری یا آفلاین، به توسعهی یادگیری و تمرین آنچه آموختهاند میپردازند.
مدل چرخشی
در مدل چرخشی یا Rotational از فراگیران انتظار میرود که ضمن پیروی از یک برنامهی زمانبندیشده به آموزش آفلاین یا آنلاین خودمحور خود پرداخته و در صورت امکان در کلاسهای رو در رو نیز شرکت کنند. بهاینترتیب آنها میتوانند ضمن تمرین آنچه که آموختهاند، شکافهای یادگیری خود را نیز پر کنند. مدل رو در روی ادغامشده در این مدل، پیگیری پیشرفت فراگیران در قالب برنامهی زمانی تعیینشده آسانتر میکند.
مدل انعطاف پذیر
شاید بپرسید منظور از انعطاف پذیری در آموزش ترکیبی چیست؟ چراکه اساسا این روش، خود، انعطافپذیری ذاتی دارد. در این مدل که به آن مدل Flex نیز گفته میشود فراگیر، شیوهی آموزش خود را انتخاب میکند و نقش مدرس به پشتیبان در قالب فردی یا گروههای کوچک تغییر پیدا میکند. در این روش، زمانبندی، حجم دروس هر جلسه و روش یادگیری به عهدهی فراگیر بوده و میتواند سفارشیسازی شود.
دیدگاهتان را بنویسید